Verdens minste kambryter
Världens minsta kambrytare

Kraus & Naimers historia

Sedan början av 1907 har Kraus & Naimers strategi
varit innovation och kundservice.

Idag har Kraus & Naimer ca 900 anställda runt om i världen och tillverkar årligen ca 4,3 millioner strömställare. Världens minsta kambrytare har konstruerats enligt mottot: "Vi gjorde det bättre - nu gör vi det ännu bättre".


Kraus & Naimers globala ledarskap bygger på att våra produkter håller högsta möjliga tekniska standard, en kompromisslös kvalitet samt vår internationella närvaro. Kvalificerad teknik- och kundsupport, lokala lager och monteringsanläggningar garanterar en snabb och kompetent service.

 

 

Utvidgning

Mellan 1968 och 1970 byggdes ytterligare en produktionsanläggning i Weikersdorf, ca 60 km söder om Wien. 1989/1990 byggdes den ut med en modern monteringsanläggning och 2013 hade anläggningen ungefär fördubblats i storlek.

Hovedkontor Wien

Wien, Schumanngasse

Fabrikk i Weikersdorf

Weikersdorf

  Sedan 1960 har ytterligare sex
produktionsanläggningar byggts världen över:

Tyskland

Kraus & Naimer Produktion GmbH,
Karlsruhe, Tyskland, etabl. 1962

Kraus & Naimer Irland

Kraus & Naimer Production Ltd.,
Shannon, Irland, 1973-2013

Kraus & Naimer Nya Zealand

Kraus & Naimer Production Ltd.,
Wellington, Nya Zealand, etabl. 1978

Kraus & Naimer Brasilien

Kraus & Naimer Ind. e Com. Ltda.,
São Paulo, Brasilien, etabl. 1979

Kraus & Naimer USA

Kraus & Naimer Production Inc.,
Somerset, NJ, U.S.A., etabl. 1981

Kraus & Naimer Ungern Kraus & Naimer Kft.,
Pereszteg, Ungern, etabl. 2000

Grundande

Kraus & Naimer grundades 1907 och den första verkstaden inrättades i källaren i ett hus på Wattgasse 53 i Wien. Elektriciteten hade just startat sin erövring av världen men strömställare som vi känner dem idag fanns ännu inte.

Lorenz Naimer, grundare och finansiär, och hans partner Franz Kraus lanserade entusiastiskt sitt försök att specialtillverka elektrisk utrustning.

 

 

Sertifikater

Grundat 1907

Wattgasse

Wattgasse 53
Andra världskriget

Andra världskriget

Franz Kraus

Franz Kraus

Lorenz Naimer

Lorenz Naimer

Tidlig på 1930-tallet hadde Kraus & Naimer vokst til 50 ansatte.
I 1945, i de siste dagene av andre verdenskrig, ble fabrikken bombet i et luftangrep og ble svært ødelagt. Fru Kraus omkom i tilfluktsrommet i huset.

 

 

Hubert Laurenz Naimer – Pionjären

År 1946 återvände Hubert Laurenz Naimer till Wien efter att ha varit krigsfånge. Ett år senare, efter sin fars död, var han tvungen att lämna sina universitetsstudier i Graz för att helt fokusera på att återuppbygga företaget.

Tack vare Naimers extraordinära förmåga, kunde den första kambrytaren snart lanseras och ett globalt tillverknings- och distributionsnät byggdes upp. Efter 57 år av hårt och framgångsrikt arbete gick han bort den 12 september 2004, 82 år gammal.

 

 

Teknisk innovation – vårt framgångsrecept

KKraus & Naimer har varit pionjärer inom många utvecklingsområden. I slutet av 20-talet hade vi redan börjat använda det nya materialet bakelit. Den nya "bakelitbrytaren" blev känd och accepterad inom branschen.

Moderna verktygsmaskiner köptes in under svåra ekonomiska och politiska omständigheter.

Den första modulärt utformade kambrytaren introducerades så tidigt som 1949 och revolutionerade brytartekniken. Dess egenskaper skulle komma att påverka alla efterkommande konstruktioner.

Genom åren har Kraus & Naimer utvecklats till den ohotade marknadsledaren inom kambrytare, och har även satt standarden för lastfrånskiljare. Det nuvarande produktsortimentet, som baseras på ett stort antal patent, omfattar den globala marknaden och erbjuder tekniskt och ekonomiskt optimerade lösningar för i princip alla tänkbara applikationer.

 

Joachim Laurenz Naimer

Joachim Laurenz Naimer
Ordförande i Kraus & Naimer-gruppen


Tillbaka till sidans början
 

 

 

 

 

 

Hubert Laurenz Naimer

Hubert Laurenz Naimer

 

 

 

 

Bakelitbrytare
Bakelitbrytare

 

1949 - Kambrytare
1949 - Kambrytare